Creatief op het Elde College

Home » Sint-Michielsgestel » Creatief op het Elde College

Ben je graag creatief bezig? Op het Elde College bieden we tekenen aan als examenvak. Dit betekent dat je gedurende je schooltijd één of twee keer in de week tekenles hebt. Tijdens dit vak krijg je verschillende opdrachten en leer je diverse tekentechnieken. Daarnaast blijft het niet alleen bij tekenen. Ook kom je in aanraking met kleien en schilderen. Het tekenvak biedt dan ook genoeg mogelijkheden om je creativiteit in kwijt te kunnen.

Docent tekenen aan het woord

Als docent Beeldende Vakken (Tekenen/ Handvaardigheid) op het Elde College locatie Sint-Michielsgestel hoop ik de leerlingen te verwonderen met Kunst. Samen met hen naar prachtige kunstwerken kijken en ze mooie verhalen vertellen. En hopen dat ze daardoor geïnspireerd raken om zelf mooie en bijzondere tekeningen, schilderijen en werkstukken te maken.

Maar dat niet alleen. Ze kunnen, als ze de Mavo doen, Tekenen ook als examenvak kiezen. Veel leerlingen zijn daardoor al in de gelegenheid geweest door te stromen naar vervolgopleidingen als Sint-Lucas en andere kunstopleidingen. Er zijn door de jaren heen al verschillende oud-leerlingen geweest die al een mooie carrière in de kunst en als vormgever hebben gemaakt.

Ik zie de komst van de nieuwe lichting leerlingen en aankomend kunstenaars met plezier tegemoet.

Hiermee houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen om jouw Elde Experience nog meer te vergroten.