Hoe overtuig je president Biden?

Home » (T)VWO - HAVO » Hoe overtuig je president Biden?

Hoe overtuig je preseident Biden? Leerlingen uit klas vier van tweetalig VWO kregen deze opdracht voor het ‘Oval Office’ project.

In de klas werd een bijeenkomst van president Biden met zijn beleidsadviseurs nagebootst. De leerlingen probeerden onder andere Biden te overtuigen om de Amerikaanse telefoniemarkt meer open te stellen voor merken als Samsung en Huawei. Biden zoekt in mindere mate dan zijn voorganger Trump de confrontatie op met China. Desondanks wil hij ‘darling Apple’, koste wat kost beschermen tegen grote concurrenten.

Met deze en andere issues stoeien de leerlingen uit klas vier van tweetalig VWO voor het vak global perspectives. De leerlingen nemen de rol aan van politiek en economisch expert. Hierbij verdiepen ze zich in actuele kwesties die in verschillende landen spelen. De experts van het landenteam Rusland keken naar de ontwikkelingen rondom Oekraïne. En de Saudi-Arabië deskundigen vroegen aandacht voor de mensenrechtensituatie.

Tijdens het project stonden de leerdoelen samenwerken, kritisch denken, onderzoeken, media wijsheid en presenteren centraal.

Hiermee houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen om jouw Elde Experience nog meer te vergroten.