Nederlands

header divider
Home » (T)VWO - HAVO » Nederlands

Wat is een schobbejak, een oelewapper of een graftak? Bijzondere woorden uit eigen land.

Challenge 1: WhatsApp-gesprek

Als je op de foto klikt, zie je een WhatsApp-gesprek tussen Sam en Ella. In het WhatsAppgesprek vind je 5taalfouten. Kun jij ze allemaal vinden? Veel succes!

Challenge 2: Spreekwoorden in Emoticons

Als je op deze afbeelding klikt, zie je vijf bekende spreekwoorden, uitgedrukt in emoticons. Welk spreekwoord hoort bij welke emoticons? Maak de juiste combinaties.

Leerling over Nederlands 1 – Jay:

In dit filmpje komt Jay uit klas H1B aan het woord. Hij vertelt wat je zoal leert bij Nederlands op de middelbare school. 

Leerling over Nederlands 2 – Imke:

In dit filmpje komt Imke uit klas H1B aan het woord. Ze vertelt wat we zoal doen bij Nederlands in de les op de middelbare school. 

Kennismakingsvideo:

In deze video maak je kennis met het leerplein van Nederlands, een leslokaal en twee docenten Nederlands van het Elde College. Ze vertellen je van alles over het vak Nederlands op de middelbare school. Leuk dat je een kijkje komt nemen!

Luisterboek:

Mevrouw Scheffer leest speciaal voor jullie de eerste twee hoofdstukken voor uit ‘Manhatan’ van Rob Ruggenberg. Leun maar eens lekker achterover en laat je meevoeren in dit spannende verhaal!

Elde Leest!

In deze video vertellen twee docenten Nederlands wat ze zo mooi vinden aan het lezen van boeken en ze geven je ook meteen een aantal leestips. Wil je op de hoogte blijven van leuke leestips? Volg dan ook meneer Van Kuppevelt op Instagram (@mrvankuppevelt). Veel leesplezier!

Klik hier om je filmpje of een link naar je filmpje in te zenden.

Hiermee houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen om verder te gaan met jouw Elde Experience.