Over Elde

header divider

Het Elde College is een brede scholengemeenschap, gevestigd in Schijndel en Sint-Michielsgestel. We hebben alle typen voortgezet onderwijs in huis: van tweetalig vwo tot praktijkonderwijs. Omdat we kleinschalig zijn georganiseerd voelt het Elde College snel vertrouwd. Docenten kennen de leerlingen en andersom. Het Elde College wordt ervaren als een fijne school waar leerlingen en medewerkers in een veilig schoolklimaat kunnen leren en werken. De betrokkenheid is groot en er wordt hard en met hart gewerkt.

Elke Leerling Doet Ertoe

Het Elde College gaat ervan uit dat elk mens uniek is en gelijkwaardig is aan alle andere mensen. Elk mens is creatief en heeft talenten ontvangen om deze te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten, om te worden wie je bent. Deze talenten zijn persoonlijk en tegelijkertijd kunnen we ze ontwikkelen door ze in te zetten ten behoeven van de mensen om ons heen, ten behoeve van het algemeen welzijn van onze samenleving. Op deze manier leren wij van én met elkaar. Elk mens heeft een vrije wil om keuzes te maken én om verantwoordelijkheid te nemen voor die keuzes. We beseffen ook dat niemand perfect is. We mogen leren van onze fouten en zijn altijd op zoek naar vooruitgang en verbetering. Het uniek zijn én de gelijkwaardigheid vormt de basis van onze slogan: Elke Leerling Doet Ertoe.

container bar dark

Meld je nu aan voor de infoavonden op 2 of 4 november!

header divider

Infoavonden en workshops voor groep 7/8

Kom in november naar het Elde College in Schijndel voor informatieavonden en workshops en kijk of je naar straks naar het Elde College wilt. Deze avonden zijn voor ouders/verzorgers en leerlingen uit groep 7/8. Tijdens de informatierondes voor de ouders krijgen de leerlingen leuke actieve workshops aangeboden.

header divider
box-decoration box-decoration
aanmelden
container bar dark

Hiermee houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen om verder te gaan met jouw Elde Experience.