Neem een kijkje bij HAVO/MAVO en MAVO/VMBO-K in Sint-Michielsgestel via onderstaande plattegrond en ontdek of het Elde College bij jou past.
Inschrijven leerjaar 1
Meld uw kind op de aanmeldpaginaaan voor het schooljaar van 2022/2023.
Bovenaanzicht en omgeving Elde College Sint-Michielsgestel1
Bovenaanzicht en omgeving Elde College Sint-Michielsgestel
Als je het Elde College in Sint-Michielsgestel bezoekt, ontdek je direct de mooie en rustige ligging: in het groen en toch dichtbij de dorpskern van Sint-Michielsgestel. Nieuwsgierig naar de omgeving en de school? Check dan in en vlieg mee! Bekijk de drone rondleiding.
‘Brugklassers only’ in de aula van Elde College Sint-Michielsgestel2
‘Brugklassers only’ in de aula van Elde College Sint-Michielsgestel
Een gezellige eigen stek! In de Brugklassers Only zone zitten brugklassers bij elkaar en maak je snel vrienden.
Op 1 augustus 1995 ontstond er een fusie van drie scholen voor het voortgezet onderwijs. Namelijk het Skinlecollege en De Steeg in Schijndel en de mavo Ruwenberg in Sint-Michielsgestel. Hiermee was het Elde College een feit.
De naam is bedacht door Francine Steenbakkers. Zij was de winnares van de prijsvraag die speciaal voor de nieuwe naam werd uitgeschreven. Elde is ontleend aan de ‘Bodem van Elde’, een gebied behorende bij Schijndel, Sint-Michielsgestel, Boxtel en Sint-Oedenrode. En laat dat nu de gemeenten zijn waar een groot deel van onze leerlingen woont! Geen toeval dus.
Tijdens de reguliere gymlessen bieden we een breed sportaanbod aan waarin je vooral bezig bent met je eigen ontwikkeling op je eigen niveau. Aan de hand van een 0-meting en eind meting is dit voor jezelf inzichtelijk te maken door de sportfolioapp te gebruiken. Naast de aangeboden onderdelen tijdens de reguliere gymles, bestaat ook de mogelijkheid om als leerling deel te nemen aan extra sportmogelijkheden, zoals het Snowcamp Elde Gestel. Een week om nooit te vergeten. Ook bieden we jou de mogelijkheid, in de leerjaren mavo 3 en 4, examen te doen in het vak gym. Bekijk de complete film: Geef zelf richting aan je sportontwikkeling.
Kies je voor het Elde College, dan is de kans heel groot dat je tijdens je schooltijd aan een tof project mag werken. Neem een kijkje bij de derde- en vierdejaars leerlingen. Tijdens Informatietechnologie leer je over robotica, 3D printen, programmeren en drones bouwen. Ook in het eerste en tweede jaar organiseren we tal van leuke en leerzame activiteiten, zoals ‘Build your own robot’ en drones bouwen.
Natuur & Techniek lokaal Elde College Sint-Michielsgestel7
Natuur & Techniek lokaal Elde College Sint-Michielsgestel
Mevrouw (Suzan) Wouters, docente Natuur & Techniek, nam in dit lokaal een challenge op. Ga deze aan! Bouw je eigen Eldebrug, de brug naar de brugklas. Welke bekende bruggen ken jij? Denk aan de Tower brug in Londen, de Golden Gate brug in San Francisco en de Sydney Harbour brug. Hoe maak je eigenlijk een brug? Hoe vaak kan een brug zijn eigen gewicht dragen? De leerlingen van het Elde College in Sint-Michielsgestel leerden dit tijdens de lessen Techniek. Wil jij ook een brug bouwen? Maak een brug en deel deze met ons!
Bij biologie leer je alles over mens, dier en natuur. Naast de lessen zijn er veel leuke activiteiten, zoals CSI en Prikkel je zintuigen. Ook gaan we regelmatig naar buitenom wat we leren in de les, direct in de natuur te zien of te beleven. Dat is het voordeel van een school in het groen! Tijdens de Open Dag verzorgen onze docenten live huisdierenspreekuren. Leer van alles over huisdieren. Heb jij een huisdier? Zorg dan dat je een foto klaar hebt liggen of je dierenvriend in de buurt is. Zie de oproep van onze docenten!
Lokaal 048 in 'het Buiten' Dienstverlening & Producten10
Lokaal 048 in 'het Buiten' Dienstverlening & Producten
Tijdens de lessen Dienstverlening & Producten leer je activiteiten bedenken, organiseren en uitvoeren. Je bedenkt een product of dienst en leert de eerste kneepjes van het ondernemerschap.Wil jij ook meewerken aan gave projecten? Check it out! Bekijk de video.
Bekijk onze agenda!
[tribe_events category='sint-michielsgestel']
People to meet!
Meneer (Jozef) Janssen
Conciërge
Als manusje van alles is conciërge Jozef altijd bezig. Met klein onderhoud aan de school, regelwerk of het klaarzetten van materialen. Een kluisje huren, je pas vergeten of kwijt of je fiets ineens kapot? Geen probleem, vraag het Jozef. Ook houdt hij tijdens de pauzes samen met Harrie toezicht in de aula en vangt hij de eerste en tweede klassen op bij lesuitval. Kortom, een echte duizendpoot die houdt van aanpakken.
Meneer (Wim) Kuper
Docent Lichamelijke Opvoeding en Wiskunde | Mentor
Sportief kun je meneer Kuper zeker noemen. Hij houdt ervan om leerlingen op weg te helpen en te challengen. Om het beste uit jezelf te halen, jezelf te zijn en door te zetten. Op een positieve manier coacht hij zijn leerlingen, op het sportveld en daarbuiten. Als docent Lichamelijke Opvoeding laat hij zien dat bewegen leuk en gezond is. Ook kun je er later echt iets mee doen. Als je bijvoorbeeld gaat werken in de gezondheidszorg, bij de politie of in het leger.
Meneer (Chris) van Doorn
Docent geschiedenis en maatschappijleer | Mentor Brugklas
Als oud-leerling weet hij uit ervaring hoe het is om als brugklasser te starten. Best spannend soms. Gelukkig is de school klein. Als leerling vond hij de sfeer al gemoedelijk en persoonlijk. Dat is nog altijd zo. Vanuit zijn rol als mentor én coach wil hij graag weten hoe het met je gaat. Als je goed in je vel zit en het leerplan past bij je, dan gaat alles beter. Zijn boodschap? Ben niet bang om fouten te maken. Dat is menselijk, daar leer je van.
Mevrouw (Andrea) van Kempen - Decaan
Docent Informatietechnologie en Dienstverlening & Producten
Van snelle dronepiloot naar vakkundige docent en decaan. Mevrouw Van Kempen ‘vliegt’ graag van de ene rol in de andere. Als decaan biedt ze een luisterend oor en denkt ze actief met je mee bij het maken van je keuzes voor je toekomst. In haar rol van docent leert ze je alles over het organiseren van activiteiten en het ontwerpen en bouwen van gave dingen: van recepten bereiden tot robotica en van 3D voorwerpen printen tot racedrones bouwen. Een goede combinatie!